Öregedő bőr

Életkor, genetika, táplálkozás, stressz, környezeti faktorok, napsugárzás. Az idő előrehaladtával ezek a tényezők nyomot hagynak az arcbőrünkön. Az évek során észleljük, hogy megjelennek a finom ráncok, a felhám veszít a ragyogásából, egyenetlen bőrszín alakul ki, az arcbőr természetes hidratáltsága pedig csökken. A ZO® Skin Health Anti-Aging Programjai életkorhoz és bőrállapothoz igazodó célzott megoldást kínálnak a felhám öregedése ellen.

LÁTVÁNYOS ANTI-AGING MEGOLDÁSOK A ZO®-TÓL!

A kor előrehaladtával jelentkeznek az öregedés látható jelei. Ezek közé a jelek közé tartoznak a finom vonalak, ráncok, a bőr fakósága, az egyenetlen bőrtónus és a természetes hidratáltság elvesztése. A ZO® Skin Health termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy minden fázisban kezeljék mind a látható jeleket, mind az öregedés legfontosabb kiváltó okait.

Öregedő bőr

Körülbelül a 20-as éveink közepétől kezdve bőrünk elkezdi elveszíteni rugalmasságát és megjelennek a kor előrehaladtával együtt járó első ilyen típusú jelek. Ilyenek például a finom ráncok, melyek később barázdákká alakulnak, illetve csökken a feszesség, rugalmasság.
A bőr öregedése egy komplex, természetes folyamat, de a megfelelő életmóddal és bőrápolási rutinnal segíthetjük az idősödés lassulását.

Milyenek a tipikus jelek?

Ráncok
Az egyik első változás körülbelül 25 éves kortól következik be a finom ráncok és barázdák megjelenésével. Ezek az arc bármely területén kialakulhatnak, legjellemzőbben a szemek sarkában, vagy a homlok vízszintes ráncaiként, a szemöldök közötti függőleges vonalakként, vagy az orrot és a szájat összekötő nazolabiális redőkként.

Feszesség csökkenése
Bőrünk megereszkedése – a kollagénvesztés következtében – szintén természetes folyamat. A tömörség elvesztése az arc teljes karakterét megváltoztatja: az arc kontúrja elvész és fáradttá válik.

Milyen okai vannak?

Ahogyan azt a fentiekben összefoglaltuk, ez egy természetes folyamat, melyet nem lehet visszafordítani – ám jól karbantartani és lassítani mindenképp.
Vannak bizonyos külső és belső tényezők, amelyek mind-mind hatással vannak rá.

Belső tényezők

Vérkeringés gyengülése: ez annyit jelent, hogy a korábban élettel teli bőr elhalványul, helyét fakó bőr váltja. Ennek oka, hogy a tápanyagok és az oxigén már kevésbé jutnak el a bőr felszíni rétegeibe.
 
Genetikai hajlam, egyéni tényezők: ezek az igazán meghatározó faktorok a bőröregedésben. Velünk született bőrtípusunk, bőrproblémáink nagy mértékben határozzák meg, hogy miként tapasztaljuk meg ezt a változást.

Külső tényezők

A legfontosabb, amit meg kell említenünk az oxidatív stressz. Ezt röviden úgy foglalhatjuk össze, hogy a szervezetben szabadgyökök szabadulnak fel. Normál esetben a bőrben található antioxidánsok semlegesítik ezeket a szabadgyököket, de ez a képesség az idővel sajnos egyre inkább csökken, így a hámsejtek károsodnak. Az oxidatív stresszhez több tényező is hozzájárulhat:
 
Dohányzás: a nikotin és a cigaretta különféle más anyagai nagy mértékben szabadítanak fel káros szabadgyököket a bőrben.
 
Táplálkozás: az antioxidánsokban gazdag étrend hatásosan segítheti a bőr fiatalságáért folytatott küzdelmünket. A zöldségek és gyümölcsök bőséges fogyasztásával máris sokat tehetünk bőregészségünkért.
 
Napsugárzás: a legfőbb oxidatív stressz forrása a napsugárzás. A mindennapos fényvédelem amiatt alapvető fontosságú, hogy a káros fénysugarak okozta szabadgyök-felszabadulást, valamint a hiperpigmentációt megelőzzük.
 
A megfelelő életmód és az ehhez kapcsolt hatékony bőrápolás segítenek csökkenteni az idősödés látható jeleinek minimalizálását. Jelentkezz be terapeutáinkhoz személyre szabott tanácsadásra!

DR. ZEIN OBAGI

„A bőr idő előtti öregedése többet jelent, mint az első zavaró ráncok megjelenése. Az idősödő bőr ráncos, megereszkedett, laza tónusú és egyenetlen bőrelszíneződések mutatkoznak rajta. Jellemzője a kifejezetten száraz érzés, a durva felszín és érzékenység, amely a bőr csökkent ellenálló képességére utal. A mielőbbi bőraktiválás, a sejtek újraébresztése a legfontosabb, amit tehetünk a bőr öregedése ellen.”
A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!